Start: Bli en bättre ryttare

Alla har vi väl som mål att hela tiden utvecklas som ryttare och bli bättre på att rida? Det är ju det vi alla strävar efter när vi tar lektioner, går kurser och tränar hemma. Ingen vill ju stå och stampa på samma ställe hela tiden. 
 
Mitt problem har varit att jag sagt till mig själv att jag ska träna mer för att bli bättre, satt upp mål osv, men aldrig följt upp det riktigt. Jag har utvecklats men inte i den takt jag vill. Min plan nu är att jag ska göra det ordentligt skriftligt här på bloggen. Dela med mig av allt till er och förhoppningsvis inspirera er att göra densamma. Jag ska ordentligt och noggrannt följa upp dessa punkter: 
 
1.Jag ska analysera ridfilmer från träningar och tävlingar samt läsa igenom protokollen noga i dressyren. Jag ska be mina föräldrar eller någon annan att filma oftare när jag rider. Tyvärr är mina gamla dressyrprotokoll försvunna men jag ska absolut gräva fram dem här hemma, läsa igenom dem noga och sedan åka på lite träningstävlingar eller lättare dressyrtävlingar så jag får nya protokoll med jämna mellanrum. Så man får på papper vad exakt man behöver träna på.  
 
2. Jag ska börja träna mer/seriösare utanför ridningen. Hittills har jag inte givit hundra procent i min träning utöver ridningen. Alltför många dagar har jag varit för lat för att ta tag i något överhuvudtaget. 
 
Den här sommaren började jag gå PW med vovven. I Fänninge gick jag 10-12 km ungefär varannan dag, och vilade varannan dag. Sedan, istället för att vila varannan dag, började jag gå kortare PW rundor på mina "vildodagar". 
 
Jag har också länge velat börja springa igen men min otäcka benhinneinflammation i smalbenen kommer tillbaka så fort jag försöker. Får ta det riktigt långsamt helt enkelt. 
 
Utöver att få upp konditionen, vill jag börja styrketräna hemma också. Gymkort blir för dyrt för mig och jag kommer nog inte heller ha tid att åka iväg till ett gym så ofta. Vill bli stabilare i sitsen och starkare i magen, få bättre hållning mm. Vi kommer fixa i ordning ett rum här hemma där jag kan träna :) 
 
3.Jag ska fortsätta äta rätt. Inget mer slarv nu med massa glass, chips och smågodis. Jag föredrar alltid nyttig mat framför onyttig men det brister så fort man inte har så mycket att välja på hemma. Så jag ska se till att vi alltid har nyttig och bra mat hemma och massor av frukt också. Frukt är så underskattat. 
 
4.Jag ska sätta upp kortsiktiga och långsiktiga mål. Kanske att jag sätter upp ett kortsiktigt mål varje vecka och har ett mål för varje månad. De kortsiktiga målen är viktiga då jag ska fokusera på att förbättra detaljer i min ridning. 
 
5.Jag ska verkligen ta vara på de passen jag rider för tränare. Jag ska förbereda mig och hästen innan. Jag ska ha full fokus och Rico ska vara uppvärmd och vi ska alltid skapa bra förutsättningar för oss själva. Inget åt slumpen. Jag ska hela tiden träna på det som behöver förbättras och rida oftare på volten mellan träningarna så jag verkligen börjar använda det jag lär mig på träningarna, i min självständiga ridning. 
 
6. Jag ska planera varje ridvecka bättre och noggrannare. Inget åt slumpen här heller. 
 
7. Jag ska börja åka och titta på träningar mer på fritiden. Lyssna och ta till mig allt som sägs där. Det kan man lära sig mycket på, och dessutom kan man ju få inspo på övningar som man kan rida hemma. 
 
8.Jag ska även så småning om göra i ordning en pärm/bok i stallet med ridövningar. Detta för motivationens och inspirationens skull. 
 
 
Kommentera nu en sak DU ska göra för att bli en bättre ryttare, är det någon av dem sakerna jag har räknat upp eller något annat?? :D 

Kommentarer
Postat av: Wilma

Jättefin blogg & jättefin bild! :D

Svar: Tack så mycket och detsamma! :D
Madde Andersson

2013-08-19 @ 18:21:11
URL: http://ziros.se
Postat av: Emelie

sjukt bra inlägg! Jag skulle göra som du alla tipsen var super! :)

Svar: Tack så mycket, vad roligt :D
Madde Andersson

2013-08-19 @ 19:37:12
URL: http://horsesandwe.blogg.se
Postat av: Fia-H E V O N E N S

Jättebra inlägg! Jag är noga med att planera mina veckor och ridpass, men nu under sommaren har det blivit lite sämre. Den ordentliga planeringen drog i gång denna vecka, i och med att det blev skola ;)

Förresten, jag har en helgrym tävling! Där kan du vinna något dundersnyggt, ingen tråkig länk! ;-) http://hevonen.horseworld.se/2013/08/14/tavling/

// Fia -HEVONENS
www.hevonens.com

Svar: Jaa på sommaren kan det lätt bli lite ostrukturerat för det där med skola/jobb fattas i vardagen ;) Kan kolla in din tävling! :)
Madde Andersson

2013-08-19 @ 20:30:14
URL: http://www.hevonens.com
Postat av: Rebecka Bökelund

Sv: Tanken är att vi först nu ska lära känna varandra och sedan börja tävla lite smått. Ska iväg på någon terräng träning för att se om han är någon terräng ponny.

Vad smart med dessa mål vilka btw var jätte bra. känner att jag med behöver sätta upp lite mål :)

Svar: Så spännande! Kommer bli kul att följa er :) Tack! Man får peppa varandra lite :D
Madde Andersson

2013-08-19 @ 21:05:20
URL: http://rbjork.blogg.se
Postat av: Kajsa - 100% häst

Intressant inlägg! Jag ska försöka att börja äta rätt jag med! Det är något jag har slarvat som attan med och speciellt nu under sommarlovet. Jag märker att jag inte alls har lika mycket ork och energi längre, så det är något jag ska ta och ändra på! :)

Svar: Tack :D Jo men precis, jag känner samma sak. När jag äter bättre så orkar jag mer, det känner jag. Lycka till och kämpa på :D (y)
Madde Andersson

2013-08-20 @ 16:07:21
URL: http://kajsashastliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0