Hästarna - 23/6

Idag red vi med bommar i ridhuset, som planerat. Vi lade ihop två övningar från Hippson.se, men förenklade lite grann eftersom vi inte hade tillräckligt med bommar att lägga ut. 
 
Här är den första övningen, där man man la ut 12 bommar och så kunde man rida över/runt dem på olika sätt. 
 
 
Eftersom vi inte kunde ha med alla bommar som övningen krävde så la vi till en till övning med koner som gjorde det lite roligare för hästarna, för det hände mycket hela tiden. Koner hade vi i alla fall ganska gott om! 


Det kan ha varit för alla bommar och koner som vi lagt ut - Rico var himla speedad idag. Det hade varit riktigt bra om han till 100% hade kunnat lägga den energin på arbetet, men han var istället lite överallt. Jag hittade ingetbra mittemellantempo för det var antingen full fart framåt eller tvärstopp. Han var väldigt stark och tung i handen (vilket han aldrig annars brukar vara, han är rätt mjuk i munnen annars) den första halvan av ridpasset, men mot slutet blev det lite bättre! 
 
Precis när jag tänkte prova lite galopp med honom så kom det in en tjej som skulle tömköra - vi hade förstås inte bokat ridhuset, eftersom det ofta står tomt. Rico blev lite speedad igen då av hennes långpisk, så jag nöjde mig med att bara jobba i traven. Fick honom ändå lite mer avslappnad mot slutet och han kunde gå i lite lägre form i ett lite lugnare tempo. 
 
Mamma red Valle samtidigt, samma övningar. 

Källa, bilder för övningar: Hippson.se
(http://www.hippson.se/ridovningar/losgorande-ovning-med-bommar.htm)
(http://www.hippson.se/ridovningar/omvaxlande-arbete-med-hjalp-av-koner.htm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0