Hästarna - 4/6

Idag blev det ett dressyrpass på volten för både Rico och Valle. Vi red fram ute i skritt och trav, sedan satte vi igång och arbetade dem på volten. Rico skötte sig bra idag men det blev lite småtjaffs emellanåt. Men spök-hörnorna gick utmärkt att rida förbi i skritt och trav, och han var ganska reglerbar/ridbar i traven. Hade velat att han hade tagit skänkeln bättre framåt i tempoväxlingarna men i övrigt lyssnade han fint. Gjorde lite basic övningar, flyttade framdel och bakdel och skänkelvikningar, öppnor/slutor, tempoväxlingar mm. Jobbade honom mest i traven men tragglade även en aning i galoppen mot slutet. 
 
Idag visade sig en del saker som vi kommer behöva hjälp med på Thereselektionen på torsdag. Främst behöver vi hjälp med galoppen, att den ska bli mer reglerbar och avspänd. I nuläget galopperar Rico nästan på stället, och han har inget framåttänk i galoppen och tar inte för sig, utan han galopperar mer uppåt/bakåt (alltså känslan är så, han galopperar förstås inte baklänges :P). Så det jag vill komma fram till i galoppen är att den ska gå att reglera både tempo och form, gärna lite lägre och mer avslappnad form och lite mer framåttänk i honom. Sedan vill jag nog ha hjälp min sits lite, eftersom jag rider dressyr i en hoppsadel så blir det svårare att få en bra sits med stadiga skänklar (när man har såpass långa läder). Och bara lite allmänt, småtips på vägen inför sommaren, kanske tips på övningar vi kan jobba på.
 
Är iaf jättetaggad för nästa Thereselektion. Håller även på att haffa eventuella fotografer så inte bloggen förblir lidande ;) 
 
Inga ridbilder eller filmer idag tyvärr!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0