Sitsen

Något jag verkligen vill jobba med nu är detaljer kring min sits. Jag rider ju dressyr i en hoppsadel i nuläget, och det har jag gjort de senaste två åren och det tycker jag har funkat rätt bra ändå. Men det finns ju anledningar att man har dressyrsadel när man rider dressyr. Vi har en dressyrsadel liggandet hemma som var utprovad till Rico. Frågan är bara om den fortfarande passar eller om han musklat om sig för mycket under åren som gått!
 
Jag har ingen dålig sits egentligen, men det är små detaljer som jag vill förbättra. Jag vill få en djupare sits som är mer upprätt (tenderar att luta mig lätt framåt) och kunna rida i längre stigläder och kunna inverka ännu bättre med vikt/sitshjälperna. Det är sällan jag ser mig själv rida, varken på film eller bild, så jag kan inte säga så mycket om min sits i övrigt. De saker jag nämnt nu är sådant som jag märker själv när jag rider, sedan har jag inte jättebra koll på hur min sits ser ut hehe. 
 
Det brukar komma en del dressyrtränare under de sommarveckor vi är i Fänninge, så förhoppningsvis kommer jag kunna ta lite lektioner där i dressyr och få hjälp av lite olika tränare som ser på olika sätt. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0