Lite surt

Idag blåste det som attan ute, så trots det fina soliga vädret blev det lite småkallt att rida. När de värsta vindarna kom från sidan var jag lite orolig att jag skulle blåsa av hästen, haha !
   Tyvärr kunde vi bara skritta idag på lektionen. Volten var hård och isig. Vi försökte oss på att rida ner till ängarna men snön var lite för djup och hade fått sånnahär skaror eller vad det kallas. Det var alltså hårt på ytan, vilket inte är bra att rida i. 
 
Rico blev väldigt lösgjord och fin, och var väldigt lugn och avspänd hela passet igenom, trots att det blåste full storm ;) 
 
Vi gjorde det bästa av situationen och jobbade de i skritten så gott det gick, och hade lite teorisnack om senskador och olika underlag och lite allt möjligt. Jag är inte den som brukar klaga när det blir såhär, jag brukar göra det bästa av situationen och jobba hästen så gott det går ändå, men jag måste ändå säga att det känns ganska surt att inte ha tillgång till det nya ridhuset som kommunen byggt åt oss.  
 
I slutet på år 2012 var det sagt att ridhuskort skulle säljas i januari 2013 typ. Sedan blev det februari. Sedan skjöt de på det ännu mer. Nu är det mars och nu säger arrendatorn att endast de 24(?) hästarna som står i det nybyggda stallet får rida i ridhuset. Inga ridhuskort, inga ridhusavgifter för att få delta på träningar och lektioner mm. Min tränare vill inte stänga ute halva gruppen elever som brukar delta på lektionerna varje vecka. Men eftersom arrendatorn säger tvärnej till att "utomstående" ska få delta på lektioner (ens för avgift) så måste hon ha skrittlektioner på vår isbana till volt för halva gruppen av hennes elever, sedan ska hon alldeles efterråt vidare ner till ridhuset och hålla träning där. Hörde att de skulle hoppa idag. 
 
Såhär skulle det aldrig kunna bli i någon annan sport, så jag förstår faktiskt inte hur kommunen kan låta det vara såhär. En träningslokal (i detta fall ridhus) byggt av kommunen ska ju inte vara till för några av idrottsutövarna i kommunen, utan det borde vara för alla. Dessutom skulle det ju vara ett smart sätt för arrendatorn att finansiera stallet och ridhuset och anläggningen i sig, att låta "utomstående" utnyttja ridhuset mot en avgift. 
Och inte blir man nöjdare av att höra att ridhuset nästan alltid står tomt. Många kvällar när vi åker förbi där påväg till stallet har det till och med varit nedsläckt. 
 
Nåväl, får fortsätta göra det bästa av situationen. Får hålla igång mina hästar så gott det går, i skritt, den resterande delen av vintern. Det kommer ju förmodligen bli ganska isigt och halt nu framöver ^^. 

Bilden är inte från dagens pass :) 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cicci

Ska dom inte släppa några ridhuskort alls? :O Men de borde ju i alla fall släppa till de som står kvar på Enliden, ridhuset är ju byggt för oss. Och du har rätt, det står ofta tomt, ett par till som red där skulle inte vara nått problem. Och det vore ju jätte kul om vi kunde ha Therese lektionen för alla där!

2013-03-04 @ 17:45:38
URL: http://ciccicarlssons.blogg.se
Postat av: Ponnydressyr - Sara

Hej! Vill du vara med i våran bloggtävling där du kan vinna ett Amigo fleecetäcke i valfri färg och storlek? :)
http://ponnydressyr.se/2013/february/vinn-ett-fleecetacke-fran-amigo.html#comment

2013-03-07 @ 18:40:54
URL: http://ponnydressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0