Skrittlektion

 
Strax innan halv tio imorse fick jag ett sms från min tränare, en påminnelse att veckans träning var lördagen klockan tio (vanligtvis är det söndagar klockan elva). Det hade vi fått reda på redan förra helgen, men självklart hade jag gått och glömt det under veckan haha ! 
 
Som tur var hade vi ändå planerat att åka på förmiddagen till stallet så vi var alla vakna och ganska redo att åka ! Bytte om, snabb som vinden, och lyckades på bara en kvart/tjugo minuter ta mig till stallet (varav ca tio minuter i bilen). 
 
Rico stod inne när jag kom så det gick väldigt snabbt och smidigt att göra i ordning. Efter tio minuter stod vi på stallplan redo att sitta upp. En lyckad uppsittning, sedan upp på volten redo att rida lektion klockan tio som bestämt. 
 
Jag må vara väldigt lugn och sansad (rentav långsam, haha) i nästan allt jag gör, från att äta frukost på morgonen till att göra i ordning hästen eller mocka boxarna. Men när det väl gäller så kan jag faktiskt växla upp och vara riktigt snabb och effektiv ! Strax innan halv tio satt jag hemma i morgonrocken, och på lite drygt en halvtimme så bytte jag om, åkte till stallet, gjorde i ordning hästen och satt upp. Typ rekord. 

Ridpasset gick bra. Tyvärr har volten frusit igen och består mest av is, så det fick bli en skrittlektion denna veckan också. Dock en väldigt nyttig och givande skrittlektion. Vi jobbade med skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar, halter och ryggningar - fast på en högre nivå. Vi tragglade lite extra med fram- och bakdelsvändningarna eftersom både Rico och Valle behövde det. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0