Ett riktigt stort steg framåt!

 
Idag tog jag och Rico ett riktigt riktigt stort steg framåt i utvecklingen, gällande våra uppsittningsproblem! Vi kunde sitta upp med hoppsadeln idag helt själva, och dessutom plocka upp ett hoppspö som låg uppepå voltens staket. Det sistnämda skrämde honom lite, eftersom det är ett ganska bakskyggt område precis där, men det gick och han lugnade sig fort!
 
Arbetet med uppsittning och bakskygghetsträning har ju varit en ganska stor del av bloggen sedan 2011. Det har gått upp och ner hela tiden, framsteg varvat med bakslag, trygghet har byggts upp och rivits ner och byggts upp igen. Det har funnits perioder då Rico har varit lugn och säker men jag varit skraj, och vice versa. Eftersom det också har varit så olika från dag till dag, så har någon alltid hållit i Rico och hållt emot sadeln vid uppsittning (i alla fall med hoppsadeln, för med westernsadeln kan vi sitta upp på ett annat sätt som gör det säkrare).
 
Det är lite drygt två år sedan jag senast kunde sitta upp helt själv och problemfritt och bara rida iväg. Det var en solig dag våren 2011, några få veckor innan uppsittningsproblemen började. Och nu är vi äntligen tillbaka på den nivån igen, känns himla bra! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Alva

Sv; Tack så mycket! :D Allt bra då? :)

2013-05-19 @ 18:40:49
URL: http://alvac.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0