Hästarna - 16/10

Idag var det Thereselektion på volten och vi red lite övningar med bommar i alla gångarter. En lite annorlunda sak vi gjorde var att vi skrittade över bommar med kort avstånd och skulle då samla ihop hästarna över bommarna och få de att tänka mer uppåt än bara framåt. Man kände stor skillnad på när man gjorde fel och rätt, när man gjorde rätt kände man hur ryggen verkligen lyftes och arbetade. Kul övning eftersom man annars oftast bara travar och galopperar över bommar! 
 
Det blev mörkt ganska fort på kvällen, efter ungfär halva lektionen, trots att vi hade flyttat lektionen till en halvtimme tidigare än vanligt. Annars skulle det säkert blivit lite hoppning, men idag höll vi bommarna på marken just för att det blev så mörkt. 
 
Så fort Rico gjort en övning så tror han att han vet exakt vad han ska göra resten av lektionen. Han blev lite övertaggad och trippade omkring men när han väl fick sin uppgift skötte han sig rätt fint. Jag är jättenöjd med framåtandan i galoppen idag, samt att han blev väldigt fin i traven också mot slutet. En sådan där sytrådskänsla, när man knappt har något i handen alls utan hästen bär sig själv! 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Härligt! :D

Svar: Visst :D
Madde Andersson

2013-10-17 @ 22:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0