Hästarna - 20/10

Idag blev det för en gångs skull som vi planerat! Pappa och jag red hästarna på volten efter att vi skrittat ut dem en sväng som uppvärmning. Jag gillar att leda fram Rico innan så att man kan sitta upp och rida aktivt direkt sen. Jag skrittade några steg bara sen drog jag igång honom i trav och red väldigt bra tempo hela uppvärmningen i alla gångarter. Han och jag fick upp flåset lite och det var bra! Det som kan bli som jag skrittar fram honom uppsuttet är att jag fastnar i en osäker ridning. Precis när man suttit upp och när man då inte kan börja jobba honom direkt då är han ofta lite spänd och jag rider inte lika bestämt då. 
 
Dagens aktivitet blev en rätt bra men simpel övning med bommar. Det blev mycket galopparbete, tempoväxlingar/ökningar/minskningar mellan bommarna, som jag la ut på ena långsidan, med ett passande avstånd mellan. Bra med denna övning är att den är så enkel att plocka fram och den går att göra i olika svårighetsgrader utifrån vad som passar en själv. Man kan också variera mycket, man kan göra som jag gjorde idag att man kortar galoppen och länger galoppen och räknar galoppsprången, eller så gör man någon övergång eller halt mellan, och så kan man göra någon volt mellan bommarna osv. 
 
Rico var var med på noterna idag fast från och med första gången jag längde/ökade galoppen mellan bommarna så var han inte längre så sugen på att korta galoppen och nästan galoppera på stället, som han annars är himla bra på. Han fick lite mersmak för det höga tempot ;) jag gjorde övningen några gånger i varje varv tills vi var nöjda, sen avslutade jag honom i lite lägre form och mer avspänt tempo i alla gångarter. 
 
Idag är jag jättenöjd med både mig och Rico och vi hade himla roligt och det är det som är viktigast! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0