Hästarna - 10/1

Idag red jag och pappa på volten, och dagens övning bestod av en "solfjäder" med upphöjda bommar, alltså på böjt spår. Vi hade 5 bommar och 5 hinderstöd (vi har inga sockerbitar eller något..), så varannan bom var upphöjd på varannan sida :)
 
Rico var superduktig faktiskt, men både han och jag blev lite ofokuserade mot slutet och då gick det sämre haha..
 
Övningen verkar ju rätt simpel men egentligen så är den svår, typ tekniskt, för det är mycket som spelar in för att det ska bli lyckat. Mycket saker att hålla reda på samtidigt. Bra väg, bra balans, jämnt tempo, lagom ställning osv osv.
 
-> Man måste komma på en lagom stor volt så att man kan behålla samma böjning över bommarna som på resten av voltspåret (om man håller på och böjer hästen mer eller rätar ut över bommarna så kan det störa man och tappar takt och rytm och balans) 

-> Det är jätteviktigt att både ytter och inner skänkel är med beroende på om hästen tränger inåt eller utåt. Rico trängde inåt så där fick innerskänkeln vara på, samtidigt som Valle trängde utåt och hellre ville gå rakt över bommarna. Så det är väldigt individuellt!

-> Sedan är det bra om man håller sig på yttre delen av bommarna/ inre delen respektive mitt över bommarna beroende på vilken steglängd hästen har. Det som är bra är att man inte behöver sitta av och ändra avstånd om man skulle behöva, för då är det bara att gå på en större eller mindre volt över bommarna!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0