Dressyrpass

Igår red vi ett dressyrpass i ridhuset med hästarna. Både jag och Rico var rätt ofokuserade i början av passet, så det tog oss en tid innan vi båda kom igång med ridningen. Till en början var Rico väldigt emot skänkeln och tjorvig, men det försvann vartefter vi red när han blev ordentligt uppvärmd. 
 
Ridpasset var alltså kämpigt, men det gick bra mot slutet! Galoppen har ju varit särskilt svår för oss på den senaste tiden, men idag lyckades vi koma till det läget där han blev mer självgående i galoppen och rullade på i bra balans. I slutet provade vi en Carl Hester-övning som jag hittade i en artikel om honom, där man går på en 20 metersvolt i arbetstrav, upp i mellantrav och från mellantraven ut i en öppna där man behåller energin från mellantraven genom hela öppnan, och sedan tillbaka till arbetstrav och om igen. Det var en riktigt bra övning, som ändå inte var särskilt komplicerad (som vissa andra bra övningar kan vara). Rico frustade och slappande av ordentligt efter den övningen. 
 
När vi ridit klart så sadlade jag av honom och plockade av tyglarna och gick med honom lös i ridhuset en stund. Han var då väldigt lyhörd och följsam vilket var trevligt! :) 

Kommentarer
Postat av: Stina

Var gärna med och tävla på min blogg och vinn ett inlägg där jag marknadsför din blogg. Tävlingen hittar du här: http://ztinas.spotlife.se/2015/04/04/pasktavling/
Hoppas du får en superbra dag :)
Kram!

2015-04-06 @ 13:24:27
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin!

Svar: tack :D
Madde Andersson

2015-04-06 @ 16:09:20
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0