En lördagsmorgon i stallet

Imorse blev det att gå upp tidigt och ut i det fina vädret till stallet. Innan jag släppte ut dem i hagen lindade jag Ricos ben, tränsade och gick ner till ridhuset för att träna på lite Långa Tyglar. Det blev ett ganska kort och lugnt pass, eftersom vi ska rida ett dressyrpass ikväll.
 
Bjuder på en halvkass mobilbild haha. Jag hade velat ha lite bilder när jag kör Långa Tyglar "in action".. Vi får hoppas att någon vill fota oss snart :) 
 
Jag tränade ungefär på samma saker som vi gjorde senast på lektionen - volter och fyrkantsspår i skritt och trav, öva på tempo och styrning och förvända öppnor i skritten. Jag utvecklade det även vidare till att göra de förvända öppnorna i trav också, och jag gjorde även tempoväxlingar i traven där jag lät honom trava på mer framåt. Standard-tempot med Långa Tyglar är ju att man ska kunna gå raskt bredvid, men då och då lät jag honom länga på steget mer och då fick jag springa bredvid honom. Det för nyttigt för Rico men lite jobbigt för mig ;) 
 
Efter Långa Tyglar-passet släppte jag ut hästarna och pysslade sedan lite i stallet. Jag satt i solen en stund och bara tittade/lyssnade när de åt sin "second breakfast" ute :) Stor mysfaktor på den. Sedan passade jag på att lyssna på en ridsport-podd medan jag mockade - tillbaka in i min bubbla igen, som jag pratade om igår :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0