Planering

Sitter i Runstens cafeteria och inväntar foderföreläsningen. Åt precis en jättegod ceasarsallad medans jag tittade på de som red i ridhuset.
 
Jag är klar med min "preliminära" planering inför Pay and Ride´n i Surahammar nästa söndag. Jag kommer säkert ändra flera saker efterhand, byta plats på dagar osv beroende på väder och humör. Men ungefär såhär hade jag tänkt: 
 
Torsdag (kväll): Träna på Långa tyglar. Fokus på det vi gick igenom senast med styrning, tempo, volter och förvända öppnor. Ska även öva mer på halter och att han ska stå jämnt med alla fyra benen. 
 
Fredag: Uteritt. Fokus på lösgörande arbete, mycket skänkelvikningar, öppnor, slutor och mycket övergångar. Ska vara noga med att använda fina hjälper också, verkligen fokusera på det. 
 
Lördag: Dressyr i ridhuset. Träna på längningar både på diagonalerna och på fyrkantsspåret. Jag tänkte även prova en övning för att förbättra travkvaliteten, där man travar på en 20-metersvolt, ökar traven (ca mellantrav) och låter energin från mellantraven flyta in i en öppna på voltspåret, och sedan ner till arbetstrav igen och börja om övningen. Tänkte även lägga in lite halter och ryggningar, för det ska tydligen ge något bättre diagonala travsteg. Sedan kanske jag avslutar med att rida igenom en del av programmet. 
 
Söndag: Lugn uteritt i skogen. 
 
Måndag: Dressyr i ridhuset. Fokus på övergångar, gå igenom linjerna i programmet, träna på hörnpasseringarna och tänka lite extra på min sits och inverkan. Kanske avslutar med att rida igenom någon del av programmet här med. 
 
Tisdag: Långa tyglar lektion. 
 
Onsdag: Ut och galoppera, fokus på tempoväxlingar och övergångar särskilt mellan trav-galopp. 
 
Torsdag: Uteritt alternativt rida igenom programmet i ridhuset en gång. 
 
Fredag: Dressyrträning för Anette Westerberg. 

Lördag: Lugn uteritt i skogen. 
 
Söndag: Pay and Ride i Surahammar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0