Vägringarna sedan Oktober


Har så svårt att koncentrera mig på SO-uppsatsen när så mycket annat snurrar i huvudet på mig, så får bli att skriva av mig lite här innan jag fortsätter med den ! :) . 

Om de där vägringarna, tänkte dra halva historien så att alla hänger med.

Som några av er vet, så började dessa vägringar i Oktober 2011. Jag hittade faktiskt ridpassinlägget från den hoppträningen han vägrade FÖR FÖRSTA GÅNGEN (fast det var flera gånger samma lektion). Det var en kvällshoppträning på den tiden på året som det började skymma tidigare på kvällarna, vilket resulterade i skuggor som gjorde att hindrena såg dubbelt så stora ut och många hästar (även Rico som var den "modigaste" av alla ;)) började vägra. HÄR är det inlägget. DÅ visste jag ju inte att han skulle fortsätta med att vägra, jag trodde det bara var för skuggorna och mörkret och att han helt enkelt fegat ur.

Men så fortsatte han vägra, inte alltid men allt oftare. Det gick bra sen ett tag, när vi hoppade dagtid. Hoppade 90cm banor utan problem, precis som innan, och vi bestämde oss för att fortsätta hoppträna på kvällarna men då bara köra småhinder med markarbete just för att han blev så feg. Vi anmälde oss också till vår första hopptävling (första lokala på bortaplan), i Botkyrka som låg nära och bra. Och Therese skulle följa med och hjälpa mig på framridningen och framhoppningen så jag var jättetaggad !
   Sen trillade jag av pga av ett missförstånd, sista hoppträningen innan tävlingen. Vi hade lite för högt tempo, för han kändes seg på kortsidan så jag gasade på honom (lite för mkt). Han kom fel och hann inte rätta sig, blev att han nästan stannade så jag skickades av, sen hoppade han över mig och hindret typ (?). Har det även på film haha ;) 

Här kan ni läsa om den tävlingen, vad som hände och hur det gick osv.

På ett hoppass i november gick han som en klocka, inga vägringar och vi var 100% samspelta ! Kändes urbra, här har ni det inlägget. Då trodde jag att allt hade vänt och han var som vanligt igen, men icke sa nicke ^^

HÄR började jag spekulera kring om det var något som var fel med Rico, efter ett hoppass med tvärstopp efter tvärstopp efter tvärstopp.

Sen kom sista hoppträningen innan vintern och det var då Therese red/hoppade honom också. Han stannade några gånger på småhinder men skötte sig bra i övrigt. Rico och Therese hoppade tillsammans 115 i en språngkurva-övning.



Åkte på pay & jump, Runsten & Södertörn. Blev flera stopp men annars kändes det jättebra ! (Om man också bortser från min lilla avtrillning på Runsten)


Jag tänkte att nu är vi på bättringsvägen, det blev färre vägringar och bättre känsla !

MEN så åkte vi ju till botkyrka i helgen, vilket gick mindre bra om man säger så :o Han frös helt och stannade flera gånger och avslutade fint med att skicka av mig på näst sista hindret ;( Hoppade den med nedlagt översta bommen innan vi gick ut. Hade vätskebrist och var allmänt snurrig så startade inte andra klassen.
(bild funkar inte -.-)

ÅÅÅH vad trött jag är ...

Fortsättning följer eller nåt ... ^^ ;)



Kommentarer
Postat av: Johanna

usch, inte kul när dem vägrar :( Har ju haft samma problem med Mio...

Kan du inte lägga ut filmen från din första hopptävling? (den första bilden?) hehe :)

2012-02-23 @ 17:37:58
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0